Actie!!!
Wil je ons helpen? Dat kan! Iedere reis nemen we allerlei materialen mee die voor ons heel gebruikelijk zijn en gemakkelijk te verkrijgen, maar in India is dat een heel ander verhaal. Zo zijn we iedere keer weer op zoek naar tandenborstel, tandpasta, zeep, pennen, linealen, etc. Wil je hier een financiële bijdrage voor leveren, kijk dan bij onze Stichting gegevens voor onze gegevens.
(februari 2019)

ToiletartikelenAankoop van 2 bedden met hoofdsteun, 2 behandeltafels voor polikliniek in Irusumanda

Resultaat: zal beoordeeld worden in oktober 2014.


Dit heeft men nodig om mensen na slangenbeten snel te kunnen behandelen. Kosten € 821. Zuster Julit, die dit werk doet, heeft van ons vorig jaar reeds een scooter gekregen waarmee zij ook direct naar de rijstvelden kan gaan om een injectie met antigif te geven tegen slangenbeten. Eerste hulp moet namelijk binnen 2 uur worden gegeven. Op de volgende reis zullen we ook dit project gaan bezoeken.
(11 maart 2013)

Bed met hoofdsteunBehandeltafelAanschaf van 30 naaimachines voor het vrouwenproject van zuster Marie Thérèse in Eluru en zuster Julit in Irusumanda

Resultaat: Ook dit was weer een geslaagde actie. In totaal hebben 9 deelneemsters een opleiding gevolgd en een naaimachine aangeschaft. Vanwege dit succes zal deze actie in 2014 en 2015 een vervolg gaan krijgen.


De deelneemsters krijgen een opleiding van 8 maanden. Daarna mogen zij de naaimachine voor 50 % van de aankoopwaarde overnemen, kosten € 42, -. Hiermee kunnen ze hun eigen inkomen meer continuïteit geven en niet alleen afhankelijk zijn van de seizoenwerkzaamheden op het land.
(11 maart 2013)

Momenteel opleiding volgend naaicursusHelp de bevolking in de slumps


Resultaat: In totaal zijn 106 huizen gebouwd. De huizen zijn in 2013 opnieuw bezocht. De huizen zijn inmiddels ingericht en zijn alle bewoond. Per 4 woningen is er nu ook de beschikking over een toilet.

EEN HUIS VOOR EURO 600

De doelstelling van het project is om 200 gezinnen, die in de slumps leven, een iets beter bestaan te bieden. De gezinnen wonen nu in hutten die niet bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden. Erbarmelijke omstandigheden waar gemakkelijk ziektes uitbreken en de leefomstandigheden soms mensonwaardig zijn. Er wonen veelal landarbeiders met een zeer gering inkomen. Indien er al werk is dan verdienen ze vaak niet meer dan € 1,00 per dag.

Zo zien de hutten er nu uit
Om de kinderen een betere toekomst te bieden zijn we gestart scholen te bouwen. Scholen alleen zijn niet voldoende. Huisvesting van deze kinderen en hun ouders is minstens zo belangrijk. Daarom willen we nu eenvoudige huizen bouwen, met in ieder huis een toilet. Voor ons niet meer dan normaal, maar in India nog niet gebruikelijk. U zult begrijpen dat hierdoor de leefomstandigheden aanzienlijk verbeteren. Daarnaast krijgen de huizen een kamer, keuken en veranda. In het warme India leeft men het grootste deel van de dag buiten, met name op de veranda. De kamer is woonkamer en slaapkamer tegelijk.

Een huis kost ongeveer € 1450 (RS 95.000). De Indiase overheid wil voor de huizen bijna de helft (€ 650)subsidie verstrekken indien de familie (€ 200) en derden (€ 600) het overige deel kunnen en willen bekostigen. Wij zijn als stichting Kerala op dit moment niet in staat het bedrag op te brengen. Waarom? Wij zijn namelijk bezig een nieuw centrum voor gehandicapten in Eluru te realiseren, bouwen toiletten op scholen, voorzien de slumps van waterputten, etc.
Wel kunnen we de garantie geven dat de gelden ter plaatse maximaal besteed worden. Dit op basis van onze ervaringen met de stichting in India (GDSS&WS) die de huizen zal gaan bouwen. De voorzitter van Stichting Kerala gaat minimaal één maal per jaar naar India om alles te bespreken, te controleren en toezicht te houden op de voortgang tijdens en na de afronding van een project. De onkosten van beide stichtingen zijn minimaal, Stichting Kerala heeft slechts 0,3 % onkosten en GDSS&WS rekent 5 % van een project voor begeleidingskosten. Dit zijn de kosten van de veldwerker en de administratieve service van GDSS&WS.Zo gaan de huizen eruit zienMomenteel opleiding volgend naaicursus